onsdag 24 oktober 2012

Mountainbike kring Göteborg- Kåsjön runt

Hua, en inte helt fantastisk tur, på 4 timmar och 3 min, är nu avklarad. Vi har vidgat våra vyer och tagit oss lite längre österut än delsjöarna. Vi har testat turen som heter "Kåsjön runt", finns på sid. 124 i boken. Cyklar man enbart leden som finns i boken så är den avklarad efter 10 km. Men, om man bor där vi bor blir turen en aning längre. Vi startade med att cykla till härlanda tjärn, sedan förbi svarttjärn och genom bostadsområdet till huset med inglasad innegård. Upp i skogen på grusväg, och sedan följde vi bohusleden hela vägen till Kåsjön. Bohusleden är till en början grusväg, men svänger av och blir en fin bred stig som är mycket trevlig att cykla, ibland lite teknisk, bitvis lerig och brant.

Bohusleden
Drickapaus på bohusleden
Det första som hände var att vi kom in fel på spåret som är vit- och grönmarkerat. Fridas fel. Vi virrade runt lite och kom till slut på var vi cyklat fel. Sedan gick det lättare att hitta vägen, i alla fall en stund. Bitvis fin cykling men också mycket teknisk och det var svårt att uppnå något som helst flow. Jättehungriga efter bara några km på kåsjö-leden. Stannade en stund för att stoppa i oss energi.


Kex vid kåsjön
Ibland är det blött

Vi cyklade vidare på fina mattor av barr. Smala singeltracks kantad av blåbärsris utgjorde tempohöjande färder. Vid kåsjöns västra sida var det svårt att hitta. Bokens beskrivning var svår att följa och det självklara valet var inte rätt. Så vi virrade runt igen, och var glada att kunna komplettera texten och kartan i boken med en GPS, annars hade det varit näst intill omöjligt att hitta när man provar för första gången, dåligt betyg till författaren helt enkelt. 

Baknavet på Lars cykel började kärva och det blev bara trögare och trögare för varje varv... Eventuellt går det att fixa. Benen fick göra sitt i alla fall... Och växelörat på Fridas cykel fick sig en smäll och blev böjt.. Lyckades fixa det i skogen..

Lars kollar hur det står till med nav

Så, cyklingen var inte den finaste vi varit med om direkt. Helt klart för svårt för oss. Tvivlar på att den här rundan är särskilt fin även om man är bättre än oss, den är fragmentarisk! Leden får 2 Libabröd (bitvis fler och bitvis färre!). Turen tog väldigt mycket längre tid än väntat, och lampor på cykeln saknades! Well, det är kul att göra saker utomhus! 

Solnedgång i Öjersjö


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar