tisdag 18 augusti 2015

Cykeltur från Köpenhamn till Ugglarp ca 170 km

Vår plan var att sova i tält någonstans efter hallandsåsen, sendan fortsätta till Ugglarp (vid falkenberg) där vi skulle möta Fridas far och med honom åka bil till myren, vårt nya torp.




Vi började efter planen cykla på morgonen mot helsingör. Färjan tog oss förvånansvärt billigt till helingsingborg där vi virrade runt en del, som man ju alltid gör i städer. Vi kom hursomhelst vidare och körde på en del fina landsvägar, bitvis på cykelbanor och bitvis på grusvägar. Det var skönt att sitta på cykeln igen.

Några mil senare stod vi där och kikade mot hallandsåsen. Vi hade laddat mentalt för denna utmaning. Vi hade läst och hört så mycket om hur jobbigt det är att cykla över den.


Så, vi käka lunch och åt glass, vi drack vatten och torkade svettiga strumpor. Vi peppade och laddade. Så började vi. Och sen var vi uppe.



Det var en ren besvikelse att komma upp. Visst var det jobbigt och brant, men det tog slut alldeles för fort. Med andra ord bestämde vi oss för att inte stanna efter åsen och sätta tält, utan istället fortsätta hela vägen till Ugglarp.


Det var jobbigt och slititgt. Vi började efter bålstad följa en cykelled. Det var ett både bra och dåligt beslut. Det bra var att vi slapp tänka och kunde bara följa med. Det dåliga var att leden skulle visa sina trafikanter alla fina platser på en massa konstiga ställen, så det blev lite krokigt och längre än det annars hade blivit. Glada och med en del energipåfyllning under vägen kom vi fram till Ugglarp, ca 17 mil senare med fullt packade cyklar och lagom trötta i benen. Det kändes kul. Det är distansrekord för Frida med packad cykel och vi har knutit ihop kusten från norra Göteborg till Ystad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar